Onderhoudsmiddelen

Er zijn verschillende onderhoudsmiddelen voor verschillende reinigingsprogramma’s.

We kennen over het algemeen 4 soorten reinigingsprogramma’s, namelijk: reiniging, ontkalking, melksysteemreiniging en waterfilters
Bekijk hieronder welke reingingsmiddelen wij in ons assortiment hebben om jouw Jura koffiemachine in topconditie te houden.
Door het uitvoeren van de onderhoudsprogramma’s zorg je er voor dat de smaak en werking van de Jura koffiemachine optimaal blijft.

Onderhoudsmiddelen

Reinigingstabletten

Reinigingstabletten voor je koffiemachine zorgen voor een grondige verwijdering van de koffievetten tussen de zetgroep en de koffie-uitloop. De tablet reinigt niet alleen, maar zorgt ook voor een beschermlaagje in alle leidingen en uitloopjes waardoor het koffievet geruime tijd vertraagd wordt afgezet.

Meer informatie

Ontkalkingsmiddel

Kalk is de grootste vijand van de koffiemachine. Het kan zorgen voor verstoppingen, lekkages, temperatuurverlies én het verlies van smaak. Daarom is het van belang om de koffiemachine regelmatig te ontkalken zodat jouw koffiemachine weg moet voor reparaties.
Met ontkalkingsmiddel haal je het kalk uit de leidingen wat zich langzaam in de machine opbouwt. Gebruik voor koffiemachines speciale ontkalker welke geschikt is voor espressosystemen zoals Jura ontkalkingsmiddel of Durgol.

Meer informatie

Melkreiniger

Volautomaten zijn steeds vaker geschikt voor de bereiding van een prachtige schuimlaag op uw cappuccino. Om deze schuimlaag te behouden dient het melksysteem regelmatig schoongemaakt te worden. De melkreinigers die Hendriks Coffee biedt zijn hiervoor geschikt. De vetten en eiwitten worden eenvoudig afgebroken waardoor het melksysteem én melkaccessoire in een handomdraai schoon zijn.

Meer informatie

Waterfilters

Voorkomen is beter dan genezen en daarom is het gebruik van waterfilters belangrijk wanneer je veel kalk in het water hebt zitten. Kalk kan leiden tot lekkages en verstoppingen en dus reparaties aan je koffiemachine. Met een waterfilter voorkom je ernstige kalkaanslag in de machine én zorg je ervoor dat smaak- en geurstoffen geneutraliseerd worden voor perfecte aroma’s van de koffie.

Meer informatie